Ismerjen meg!

Wanda pszichológus
Sebestyén Rita Wanda pszichológus, pár- és családterapeuta

 “A csodák akkor kezdenek felbukkanni az életedben, 

mikor legalább annyi energiát szentelsz az álmaidnak,  

mint amennyit a félelmeidnek szoktál.”  

Richard Wilkins

Pszichológusként, pár- és családterapeutaként elköteleztem magam arra, hogy szakszerűen segítsek klienseimnek meggyógyítani belső sebeiket, szorosabbra fűzni családi kötelékeiket és javítani az életükön olyan módon, ahogyan ezidáig nem tehették. Ezek a folyamatok egy-egy felfedezés útjai, amelyet minden egyes kliensemnél élvezek és hálás vagyok azért, hogy ez lehet a hivatásom. 

Pszichológusi diplomámat 2004-ben szereztem az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán a pszichológusi tanári képesítéssel egyetemben. Kulturális antropológusként és tanárként pedig 2005-ban végeztem az ELTE Társadalomtudományi Karán. 

Mindig is vágytam rá, hogy e két hivatásomat összekapcsolva gyakorolhassam: ez meg is valósul a külföldi magyarokkal végzett online pszichológusi munkám során.

A rendszerszemléletű pár- és családterápiát a Magyar Családterápiás Egyesület képzésein tanultam; regisztrált családterapeuta 2017-ben lettem.

Az online pszichológiai konzultáció keretein belül elsősorban felnőttekkel foglalkozom – határok nélkül magyarul és angolul.  Ezt megelőzően mintegy tíz éven keresztül Budapesten, a belvárosi magánrendelőnkben dolgoztam egyéni kliensekkel, illetve párterápiák vezetésében szereztem jártasságot.

Fontosnak tartom kiemelni, hogy gyakorló anyuka vagyok, van egy 10 éves fiam és egy 4 éves kislányom és boldog házasságban élek.

Nem volt mindig ez így; jómagam is megtapasztaltam mindenféle nehézséget, kihívást az életemben és bevallom, hogy örülök is és egyben hálás is vagyok mindezekért. Úgy érzem, hogy pont ezért hatékonyabban tudok segíteni a hozzám fordulóknak.

Amennyiben többet szeretne megtudni rólam, a munkamenetemről, kövesse Facebook-oldalamat.

Szakértői munkám

Önkéntes pszichológus szakértőként működöm az Édesanyák Facebook szakértői csoportban. Napi szinten segítem azokat a hozzánk forduló édesanyákat, akik gyermeknevelési, párkapcsolati vagy családi gondokkal kűzdenek és gyors segítséget várnak.

Emellett szívügyem a szülők, jellemzően azon édesanyák segítése, akik túl a problémák megoldásán, szeretnének extra segítséget kapni azzal kapcsolatban, hogy hogyan lehetnek még jobb szülők a körülményeik ellenére, és, hogy hogyan nevelhetnék tudatosan jólétre gyermekeiket. Az anyagi értékek fontosságát elismerve a Jólétre nevelés mozgalom szakértőjeként segítem a családokat, hogy boldogabban, kiegyensúlyozottabban tudják a mindennapjaikat élni, és így váljanak igazi családdá.

Hiszem, hogy a szülői önismeret a kulcsa a sikeres gyermeknevelésnek. 

Nézze meg szakértői tevékenységemet; kattintson a Jólétre nevelés gombra, ahol megtekintheti a profilomat és blogbejegyzéseimet.