Hogyan lehet boldogabb, örömtelibb életet élni külföldön magyarként, magyar édesanyaként?

Azt gondolom, hogy egyetérthetünk abban, hogy külföldön élni nagyon más műfaj – mindenféle értelemben. Ezt szerintem csak az értheti meg igazán, aki maga is huzamosabb ideig élt már idegenben, távol az otthontól, a családtól, a megszokott dolgoktól.

Természetesen az sem mindegy, hogy milyen életszakaszunkban és hová sodort bennünket az élet: szingliként a saját utunkat járva vagy netalán kapcsolatban a párunkat követve kezdtünk új életet idegenben? Gyerekkel indultunk-e neki a nagyvilágnak vagy esetleg  külföldön szülve találtuk magunkat olyan helyzetekben, ahol kismamaként, anyukaként volt szükséges boldogulnunk – mindenféle segítség nélkül…

Külföldön élő magyar honfitársaimnak, magyar anyukáknak online, rugalmas időbeosztásban szoktam segíteni beilleszkedési, párkapcsolati, családi gondjaik esetén és saját vállalkozásukkal kapcsolatos elakadásokban. Rugalmasan, például a gyermek altatási idejéhez vagy az esti rutinhoz, a családi időbeosztáshoz alkalmazkodva is tudunk időpontot nézni és a gyermek jelenléte sem akadály adott esetben!

Gyermeknevelési kérdésekkel is sokan szoktak felkeresni, illetve párkapcsolati gondokkal – az interkulturális házasságok például az egyik szakterületem. 

Azt tapasztalom, hogy külföldön ismételten szükséges felfedeznünk és felépítenünk önmagunkat – sokszor a nulláról és ez nagyon nem könnyű egyedül! Ez érvényes a saját utunk, személyes boldogságunk megtalálására is, de szakmailag is kihívást jelenthet sokszor az újratervezés, az, hogy mihez kezdjünk, kezdhetünk a jövőben. 

Ismerősek az alábbi problémák?

Unalmasan telnek a napjaim és kevés az örömforrásom;

Nincs saját szabadidőm, a párkapcsolati időnk sincs mint olyan, mert kicsik a gyerekek és nincs, aki vigyázna rájuk;

Unalmas a párkapcsolatom, ellaposodott a szex is…

 Éppen párkeresésben vagyok – nem találom a megfelelőt;

Nem ért meg a párom, nem támogat – pedig az sokat segítene;

Igazságtalan, hogy én vagyok a hátország és közben “elfogyok”;

Sokat veszekszünk és úgy érzem, hogy ő visszaél a kiszolgáltatott helyzetemmel;

Gyermeknevelési kérdésekben végeláthatatlanul tudunk vitázni;

Nem vagyok boldog, nem látom az utamat itt. Milyen munkát tudnék vállalni? Szeretnék saját karriert… Önmegvalósítani. Hogyan? Egyáltalán mit?

Elvesztettem önmagamat. Totálisan szét vagyok esve… Szeretnék végre élni, lélegezni…

Honvágyam van. Nincsenek itt barátaim. Magányos vagyok. Nem találom a helyem…

Hiába élek jó messze – az otthoni problémák megtalálnak külföldön élve is. Nem rendeztem a kapcsolataimat anyuval, apuval – ezzel mindig szembesülök a találkozásaink alkalmával is.

külföldi édesanya

Vajon mi lenne, ha?

Talán már el is játszott a gondolattal, hogy konzultáljon egy pszichológussal arról a nehézségről, ami megbonyolítja a mindennapjait, de nem valahogyan még nem jutott el a megvalósításig. 

Megértem ezt a fajta bizonytalanságot: az évek során számtalan kliensem jelezte nekem azt, hogy valóban nehéz megtalálni a megfelelő szakembert, az olyat, akiben meg lehet bízni, támogató és valóban érti  a dolgát, tud segíteni.

Ugye milyen jó lenne?

Hiszem, hogy mindenki megérdemli a boldogabb és  kiegyensúlyozottabb életet – különösen a sokszor nehéz helyzetben lévő külföldi magyarok,magyar anyukák! 

Most megmutatom, hogyan tud segítségemmel belátható időn belül változtatni, hogy végre jobb legyen önnek! 

Görgessen lejjebb, nézze meg csomagajánlataimat!

Csomagajánlataim

Elindulok az úton

egyéni pszichológiai tanácsadás

Ezt az online pszichológiai konzultációs csomagot azoknak ajánlom, akik szeretnék kipróbálni a velem való munkát, illetve szeretnének  elindulni a folyamatban, illetve megoldásokra lelni.

Gyakorlatilag egy start csomagról van szó: az első alkalom a kölcsönös bemutatkozásról szól. Családterapeuta révén a családi háttér feltérképezéséhez kérek segítséget, melyet a probléma meghatározása követ. A második alkalommal elindulunk és a probléma lelki hátterét járjuk körbe. A következő alkalommal folytatjuk a munkánkat. A probléma jellegétől függően tesszük függővé a következő alkalmakat.

Fontos felismerések, a szemléletváltozás az, ami előbbre visz. Foglalkozunk a legbensőbb érzésekkel, vágyakkal is. Tudom, sokszor nehéz megtenni az első lépést, de megéri! Most különösen jutányos áron kezdhet el foglalkozni önmagával és nem kell a teljes konzultációs díjat hétről-hétre befizetnie; biztosítva van a haladás.

Haladok az utamon

egyéni pszichológiai tanácsadás

Ezt az online pszichológiai konzultációs csomagot azoknak ajánlom, akik szeretnék kipróbálni a velem való munkát, illetve szeretnének már eredményeket is megtapasztalni.

Az kb. 2 hónap alatt eljuthatunk a probléma meghatározásától, annak körbejárásán keresztül a mögöttes lelki tartamak feltérképezéséig és a megoldásokhoz szükséges eszközök is rendelkezésre fognak állni. A probléma jellegétől függően önismereti feladatokra, házi feladatokra és különböző technikák kipróbálására is lesz lehetőség. Az ötödik találkozásunkkor rátekintünk a folyamatunkra és eldöntjük, hogy hogyan legyen tovább. Van olyan, amikor például konkrét probléma, döntéshelyzet alkalmával elegendő is ez az 5 alkalom, de természetesen szerződhetünk új célokra vagy haladhatunk tovább. A legtöbben sok mindenre, kulcsfontosságú dolgokra jönnek rá ezen alkalmak során és sok tekintetben jelentős megkönnyebbülésről számolnak be.

Végigmegyek az úton

egyéni pszichológiai konzultáció

A 6 alkalmas online pszichológiai konzultációs csomagot azoknak ajánlom, akikben határozottam megfogalmazódtak a különféle problémák, illetve az az igény, hogy végre rendet tegyenek az életükben. Szeretnék, ha végre minden életterületükön jól működnének, vagy csak egyszerűen azt élik meg, hogy nem mehet így tovább. Egyfajta rendet szeretnének megtapasztalni az életükben és azt, hogy végre “én vagyok a saját életem főszereplője”.

A körülbelüli 3 hónap, a 7 találkozás alatt el szoktam klienseimmel jutni a probléma meghatározásától, annak körbejárásán keresztül a mögöttes lelki tartamak feltérképezéséig. A probléma jellegétől függően tudunk a megoldás(ok) felé haladni. Önismereti feladatokra, házi feladatokra és különböző technikák kipróbálására is van lehetőség. A hetedik találkozásunkkor rátekintünk az egész folyamatunkra és eldönthetjük, hogyan legyen tovább.

Ami fontos: személyre szabottan, a hozott problémákra fókuszálva tudunk hatékonyan haladni. Az egyénre szabott, online egyéni konzultációink során otthonról, kényelmesen van lehetőségünk arra, hogy a hozott problémákon velem együtt dolgozva, minőségi változást hozzunk létre.

Ha még gondolkodna...

Hogy miért tudok biztosan a segítségére lenni?

Tudom, hogy teljesen más műfaj külföldön élni. Saját tapasztalataim is segítenek természetesen a munkámban, illetve kulturális antropológusi szaktudásomat is kiválóan tudom  kamatoztatni a segítő folyamat során. 

A beilleszkedés, az akkulturációs sokk, a többnyelvűség, vegyesházasságok, a visszailleszkedés problematikája régóta foglalkoztatnak szakmailag és boldog vagyok, hogy kulturantropológiai képzettségemet és a pszichológia tudásomat eggyüttesen tudom használni a mindennapi munkám során. 

Az egyéni konzultációk során a problémát a kezdetektől közösen felgöngyölítjük, és az egész embert nézzük, a kapcsolódásait családtagjaihoz, nem csak az adott problémát.

Az egyéni kliensekkel folytatott munkám során is a család- és párterápiás rendszerszemlélet tartom irányadónak. 

Pszichológusként emellett abban tudok támogatást nyújtani, hogy új szempontokból, nézőpontokból segítek megvizsgálni bizonyos helyzeteket, kapcsolódásokat, hiedelmeket, problémákat.

Munkám során rengeteg problémával, gonddal találkoztam, így bátran állíthatom, hogy akármilyen életciklusában van, akármilyen családi állapotban van, bátran fordulhat hozzám.

Emellett fontosnak tartom kiemelni, hogy közös munkánk során mindig megkapja kliensem azt az érzelmi támogatást és azt a szakmai útmutatást, amire szüksége van a változáshoz. Egyrészt a problémákkal szembesülünk, ugyanakkor az erősségekre is koncentrálunk és arra törekszünk, hogyan építhetünk az alapokra olyan módon, hogy pozitív változásokat hozzunk kliensem életébe.

Őszinte vélemények azoktól, akikkel már dolgoztam:

Amiről minden -hosszabban hozzám járó kliensem beszámol menet közben: egyfajta megkönnyebbülés érzése, “mintha letettem volna bizonyos terhelet”, és a megváltozott gondolkodás, helyzetekre történő reagálás. Sokszor kapom azt a megerősítést is, hogy végre valaki privát személyként és szakértőként is képben van a külföldi lét speciális kihívásaival és hogy mennyire hasznos a párterápiás és családterápiás tudásom, tapasztalatom.

Egy folyamatról beszélünk, melyet mindenki máshogy él meg természetesen, de a cél mindig ugyanaz, hogy

JOBB ÉS KÖNNYEBB LEGYEN!

Szeretettel várok mindenkit, aki könnyebb, boldogabb életre vágyik!

Kattintson az Érdekelnek a csomagok gombra, és válassza ki az Önnek legmegfelelőbbet!